Ouder wordende huid

Hebt u een ouder wordende huid?

Ik als schoonheidsspecialiste ben heel blij om te zien dat we beter aan het zorgen zijn voor onze ouder wordende huid.

Toch merk ik nog vaak dat mensen denken dat ze een ander soort huidtype hebben dan dat ze werkelijk hebben. Bij een ouder wordende huid denkt men vaak als eerste aan rimpels maar dat is niet altijd bij iedereen de eerste tekenen van een huid die aan het verouderen is. zo krijgt de ouder wordende huid niet de juiste verzorging die het nodig heeft.

Ik schrijf deze blog om informatie te geven over de ouder wordende huid. De informatie die ik geef is een algemene informatie dit is niet standaard bij ieder huid hetzelfde. Wilt u graag weten weten of uw huid al bezig is met verouderen? Maak dan een afspraak voor een gezichtsbehandeling met huidanalyse.

 

Hoe herken je een ouder wordende huid

  • Huid heeft rimpels
  • Huid wordt dunner
  • Huid voelt ruw
  • Huid voelt droog

De ouder wordende huid verliest zijn elasticiteit en is heel kwetsbaar. De huid voelt minder soepel aan en er ontstaan rimpels. Het vocht wordt ook niet meer goed in de huid vast gehouden. De ouder wordende huid voelt vaak ruw aan en kan zelfs schilfers hebben.

 

Ouder wordende huid verzorgen

Verzorg de ouder wordende huid met speciale verzorgingsproducten voor dit huidtype.

Heel belangrijk om de huid te hydrateren zodat de huid weer soepel aan voelt. Helaas is er geen enkele olie of crème dat de rimpels kan laten verdwijnen. Maar een natuurlijk gezichtsverzorgingsproduct voor een ouder wordende huid kan er wel voor zorgen dat uw huid prettig aan voelt en blijft aanvoelen.

 

Ouder wordende huid en weersinvloeden

Let extra goed op bij een ouder wordende huid met de zon. Breng regelmatig een zonnebrandcrème aan met een hoog beschermingsfactor ook als u niet in de zon gaat liggen.

In de winter of bij geur weer gebruikt u een rijkere olie. Breng onder u dagelijkse verzorgende olie nog een serum of synergie aan om de huid extra te beschermen. De ouder wordende huid is heel kwetsbaar.