Onzuivere en vette huid

Hebt u een onzuivere of vette huid?

Ik als schoonheidsspecialiste krijg in de schoonheidssalon vaak de vraag. Wat heb ik voor huidtype is mijn huid nu vet, onzuiver of gecombineerd ?

Mensen denken dat ze een ander soort huidtype hebben dan dat ze werkelijk hebben. Hun huid krijgt zo niet de juiste verzorging die het nodig heeft. Cliënten die bij mij in de salon komen krijgen een huidanalyse. Zodat ze hun huid thuis optimaal kunnen verzorgen.

Ik schrijf deze blog speciaal voor de mensen die nooit een bezoek brengen aan een schoonheidssalon. Deze blog gaat over het herkennen en verzorgen van een onzuivere en vette huid. Ik geef u een korte en algemene informatie over de onzuivere en vette huid wilt u meer weten over uw huid dan is een persoonlijk huidanalyse nodig.

 

Onzuivere en vette huid

Hoe herken je een vette huid

  • Uw huid voelt volledig vet aan
  • Uw huid heeft een vette glans
  • De poriën zijn overal zeer zichtbaar
  • Veel mee-eters en puistjes

Vooral bij een jonge huid komt vaak een vette huid voor. Een vette huid zal er volledig vet en glanzend uitzien. Dat de huid vet is komt door de sterke talgproductie. En de talgproductie zorgt weer voor verstoppingen zo ontstaan de onzuiverheden, mee-eters en puistjes. De hormonen spelen hierin een grote rol maar voeding is ook vaak van invloed. Het wil niet zeggen dat alleen een jonge huid last heeft van een vette huid. Een volwassen huid kan ook zeer zeker vet zijn de hormonen spelen hier een hele belangrijke rol.

 

Onzuivere en vette huid verzorgen

Bij een vette huid is het heel belangrijk dat de huid grondig wordt gereinigd.

2 x per dag moet de huid grondig maar op een milde manier worden gereinigd.

Het is ook van groot belang om de huid goed te verzorgen en te hydrateren. Zodat de huid vet en vochthuishouding weer in balans wordt gebracht. Gebruik hiervoor speciale producten voor de vette en onzuivere huid. De onzuivere en vette huid kunt u verzorgen met natuurlijke verzorgingsproducten.

 

Wilt u een persoonlijk huidadvies? Maak dan een afspraak voor een gezichtsbehandeling.