Home PageMerkenEtherische olie

Etherische olie

Wat is een etherische olie?Aromatherapie

We kennen een etherische olie vaak als een olie die we verspreiden in een verdamper met een kaarsje eronder om ons huis lekker te laten ruiken. Maar wat het verder is weten we eigenlijk niet.

Een etherische olie wordt ook weleens essentiële olie of aromatische olie genoemd. Het is een vluchtige vloeistof die op een natuurlijke wijze uit geneeskrachtige planten wordt gewonnen. Het proces noemt men destillatie, persing of maceratie. Doordat de olien op een natuurlijke manier worden gewonnen blijft de chi of ook wel de levenskracht behouden en kan op de gebruiker worden overgedragen.

De oliën brengen ons lichaam en geest in balans of helpen ons lichaam te ondersteunen. Dit positieve effect op ons lichaam wordt aromatherapie genoemd.

Etherische oliën doen meer ze zorgen ervoor dat de ruimte waar we ons bevinden prettiger wordt. De oliën helpen het evenwicht te herstellen en kunnen het afweersysteem activeren. U kunt dus zeggen dat aromatherapie onze gezondheid, levenslust en schoonheid ondersteunt.

Happiness olieEtherische oliën en composities van Chi

Chi heeft een groot assortiment etherische oliën en composities. Chi stelt hoge eisen aan de kwaliteit van hun oliën.

 • Zijn altijd onder strenge controle van keuringsinstanties en laboratoria.
 • Worden verwerkt en gecontroleerd in eigen beheer.
 • Dragen een gecodeerde vermelding betreffende inhoud, type, herkomst, oogst en verwerking. Ze worden geselecteerd en verwerkt met gespecialiseerde kennis van zaken.
 • Worden verkocht en bewaard in Chi-flesjes met kind veilige seal dop sluiting, voorzien van een afzonderlijk pipet voor nauwkeurige dosering.
 • Oliën met ‘EKO’ aanduiding zijn gecertificeerd door SKAL onder aansluitingsnummer 1579 en NL-BIO-01.

Chi koopt wereldwijd de allerbeste kwaliteit aroma therapeutische producten. De grondstoffen zijn altijd onder strenge controle van keuringsinstanties en laboratoria. De eigenschappen en werking van een essentiële olie zijn afhankelijk van tal van factoren, zoals klimaat, bodemgesteldheid, luchtkwaliteit, expertise van de boer, correcte manier van destillatie en de wijze van bewaren. Het merk Chi geeft sinds 1979 de grootst mogelijke zekerheid dat hun oliën 100% natuurlijk, zuiver, onverdund, onaangelengd, ongedeterpineerd en niet gerectificeerd zijn.

Gebruik van de etherische oliën

Let op! iedere olie heeft specifieke eigenschappen. Dosering en gebruik zijn dan ook verschillend per olie.
Raadpleeg hiervoor het Aromecum van Drs. Harmen Rijpkema.Verdamper Aromalogica dreams

Verdamping

 • Klassieke aromalampjes zijn gemaakt van glas of aardewerk. Ze bestaan uit een waterbakje en een warmtebron, meestal een waxinelichtje. Het bakje wordt met water (zonder koolzuur) gevuld en daaraan worden enkele druppels etherische olie toegevoegd. Met de verdamping van het water wordt de geur verspreid. U bepaalt zelf de hoeveelheid druppels in het water.
 • Elektrische geurverspreiders, zoals de Etherische olie verdamper  en Verdamper etherische olie worden gebruikt zonder dat daar water of open vuur aan te pas komt en zijn daarom veiliger dan klassieke aromalampjes. Zeer geschikt voor de kinderkamer of werkkamer. Er zijn ook elektrische verdampers die door middel van ultrasone techniek water verdampen. Door deze techniek ontstaat een koude nevel. Het water wordt dus niet gekookt dergelijke verdampers zorgen er voor dat naast geurverspreiding de lucht wordt gezuiverd en bevochtigd.
 • Geurblokjes zijn gemaakt van aardewerk, deels geglazuurd, deels ongeglazuurd (poreus).
  U druppelt ongeveer 6 tot 10 druppels essentiële olie op de uitsparing. Het geurblokje is vooral geschikt voor kleine ruimtes zoals auto, werkplek, toilet, linnenkast en op het nachtkastje.

Andere manieren van verdampen

 • Etherische olie in het waterreservoir van de verwarmingsradiator of op een tissue.
 • Enkele druppels etherische olie op een kussen of beddengoed. Hierdoor worden onaangename luchtjes door aangename en nuttige vervangen.

In het bad

Etherische olie in het bad is bijzonder aangenaam. Gebruik de olie echter nooit puur in het badwater. De etherische olie moet in water oplosbaar gemaakt worden met een emulgator zoals een vette planten olie Jojoba of amandel.

Volwassenen: gemiddeld zijn 10 druppels in emulgator voor een vol bad voldoende.
Voor baby’s en kleuters: maximaal 3 druppels in emulgator voor een vol bad
Voor kinderen vanaf 6 jaar: maximaal 6 druppels in emulgator voor een vol bad

Etherische olie  en Schoonheidssalon Sandra

Tijdens de gezichtsbehandelingen werk ik met etherische oliën op uw huid. Welke olie ik gebruik is afhankelijk van uw stemming en uw huidtype. In de salon is ten alle tijde een heerlijke geur van een etherische olie te ruiken. In de salon verspreid ik de heerlijke geur van een olie in een verdamper zodat de salon zeer aangenaam ruikt.

In de webshop kunt u etherische oliën en verdampers bestellen. U leest meer informatie over de producten in de webshop. de producten zijn natuurlijk direct te bestellen.