Home PageMerkenChiLavendel

Lavendel

Lavendel zorgt voor balans tussen lichaam en geest

Lavinchi LaveldelolieLavendel heeft rustgevende en kalmerende eigenschappen. Bijna iedereen kent deze paarse pracht uit de Provence. De beste lavendel is ‘Lavandula Vera’, ook bekend onder de namen ‘Lavandula Officinalis’ en ‘Lavandula Angustifolia’.

Om 1 liter van de beste olie uit deze lavendel te destilleren is ongeveer 150 kilo lavendelbloem nodig. Voor 25 liter lavendelolie moet de lavendelboer 1 hectare lavendelplanten destilleren. Maar dan moet de boer wel zijn best doen en moet het weer meezitten. Om deze reden is een eerste keus lavendelolie een kostbaar product.

Lavendel, paarse kracht

Veel mensen denken bij essentiële lavendel olie meteen aan de heerlijke geur. Maar deze olie heeft ook een kalmerende en rustgevende werking. Daarom wordt de lavendelolie bij de meeste aromatherapeuten ingezet als ‘werkolie’.

Lavendelolie wordt zelfs vaker gebruikt dan de bekende tea tree olie, terwijl de tea tree olie ook als een wondermiddel bij vele ongemakken gebruikt kan worden. Al in de middeleeuwen werd lavendel gebruikt voor verschillende doeleinden. Enkele voorbeelden:

  • Tegen insecten.
  • Tegen stank in en om het huis.
  • Luis verdrijven.
  • Tussen de kleding in de kast voor frisse geur.
  • Bestrijden van vermoeidheid.
  • Gewrichtsklachten.
  • Kramp en verkoudheid.
  • Lucht antiseptisch houden.

Later werd lavendel ook populair als parfum. Maar na de komst en het grote succes van de synthetische geurstoffen raakte de lavendel op de achtergrond. In 1930 werd lavendel herontdekt door chemicus en parfumeur Gattefosse. Hij verbrandde zijn hand en koelde de pijnlijke plek met lavendelolie, die toevallig in de buurt stond. Het gaf een snelle genezing en herstel, zonder littekens. Dit was het startsein voor modern wetenschappelijk onderzoek naar de werking van aromatherapie.

Lavendel ontspanningsproducten

Lavendel is voor heel veel doeleinden te gebruiken en wordt daarom de meest veelzijdige essentiële olie genoemd. De etherische lavendel olie van Chi is een echte zuivere krachtige olie.

lavinchi relax olieDoor de unieke samenstelling heeft de Lavendel etherische olie een sterk ontspannend effect. Het overgrote deel van de compositie bestaat uit echte lavendel, aangevuld met de zachte en ontspannende mandarijn en een spoortje marjolein.

Deze oliën zijn met elkaar gecombineerd, waaruit een compositie is ontstaan met therapeutische kwaliteiten. Deze compositie kalmeert en ontspant bij stress. De olie kan op elk moment van de dag gebruikt worden, maar komt ’s avonds het beste tot zijn recht. Gebruik de olie in een speciale etherische olie brander en ervaar op deze manier de ontspannende werking van de overheerlijke geur van Lavendel

lavinchi productenChi heeft de aromatherapeutische componenten van de etherische olie ook toegepast in andere composities. Daaruit zijn een aantal unieke, doelgerichte en effectieve producten ontstaan die dagelijkse ongemakken aanpakken.

Kijk voor meer uitleg over de producten in de webshop. U kunt de producten hier ook eenvoudig bestellen.