Jojoba olie

Jojoba wordt heel vaak gebruikt in natuurlijke verzorgingsproducten. We horen er vaak over en lezen wel eens een artikel, maar wat is Jojoba nu eigenlijk en wat doet het nu echt voor onze huid? Deze vragen beantwoord ik in deze blog.

Wat is Jojoba?

Jojoba (Simmondsin chinensis) is een struik die groeit in delen van Mexico, Californie en Arizona. De struik heeft 3 jaar nodig om volwassen te worden. De bladeren van de plant zijn leerachtig en zijn wortels zijn diepgeworteld. Goed geschikt om te overleven in de droge woestijn.

De plant wordt voornamelijk gekweekt voor het winnen van de olie. De olie die wordt verwerkt in onze verzorgingsproducten. Maar de struik wordt ook veel geplant om erosie van de grond tegen te gaan. Maar daar ga ik het niet verder over hebben.

De olie of eigenlijk de was die wordt gebruikt in onze verzorgingsproducten wordt gewonnen uit de zaden van de struik. De olie is geel van kleur en de olie is heel lang houdbaar. Zelfs na 20 jaar is de olie nog steeds te gebruiken. De Jojoba olie oxideert niet er wordt gezegd dat dit komt door hoeveelheid vitamine E die de olie rijk is.

Wat doet Jojoba voor onze huid?

Jojoba olie is rijk aan onverzadigde vetzuren en bevat belangrijke vitamines ( zoals vit. E) en mineralen. Jojoba olie heeft een positieve invloed op onze huid.

Positieve eigenschappen van Jojoba op onze huid zijn:

  • Huidherstellend
  • Huidverstevigend
  • Gladmakend
  • Verzachtend
  • Reguleert talg productie
  • Vochtregulerende werking

Er kan wel gezegd worden dat Jojoba onze huid bijzonder goed verzorgd en beschermd. De Jojoba olie kan gebruikt worden bij ieder huidtype.

Jojoba olie en natuurlijke huidverzorgingproducten

Jojoba olie kan puur gebruikt worden voor de verzorging van uw huid. Maar door Jojoba te combineren met andere natuurlijke ingrediënten worden er nog mooiere resultaten behaald. De ingrediënten ondersteunen elkaar de huid krijgt een nog betere verzorging. Denk dan aan producten die de huid reinigen, peelen en verzorgen.

Ik als schoonheidsspecialiste werk in mijn salon met de natuurlijke verzorgingsproducten van Chi. Jojoba is in veel producten van Chi verwerkt zowel puur als gecombineerd. De positieve eigenschappen van Jojoba is in de producten van Chi direct voelbaar.

Er zijn heel veel andere natuurlijke verzorgingsproducten waarin Jojoba verwekt is. Helaas kan ik zelf niets vertellen over al deze producten omdat ik zelf alleen ervaring heb met Chi. Maar in ieder product heeft Jojoba zijn bijzondere positieve effect bij het ene merk meer dan bij het andere merk. Het belangrijkste is hoe zuiver de Jojoba hoe beter de huid reageert op de Jojoba.

Hopelijk heb ik u met deze Blog voldoende informatie gegeven over de bijzondere werkstof Jojoba olie. Voel en ervaar zelf wat Jojoba voor uw huid kan betekenen.

 

Met vriendelijke groeten

Schoonheidsspecialiste

Sandra Hamers