Gevoelige huid

Hebt u een Gevoelige huid?

Veel mensen die voor de eerste keer een bezoek brengen aan mijn schoonheidssalon zeggen ik heb een gevoelige huid. Maar tijdens de behandeling kom ik er dan achter dat hun huid niet gevoelig is maar niet op de juiste manier verzorgt wordt. Vaak gebruiken ze producten die niet voor hun huidtype zijn geschikt. Dan is het inderdaad mogelijk dat hun huid niet prettig aanvoelt.

Als de huid enige tijd verzorgt wordt met huidverzorgingsproducten die zijn afgestemd op hun huidtype zijn de klachten ook snel verdwenen. Maar wanneer heeft u nu wel een gevoelige huid? Daarom schrijf ik deze blog om te vertellen waar u een gevoelige huid aan herkent. De informatie die ik geef is een algemene informatie dit is niet standaard bij ieder huid hetzelfde.

Wilt u graag weten of uw huid wel echt gevoelig is? Of u weet niet zeker of u de juiste verzorgingsproducten gebruikt omdat u ook klachten heeft. Maak dan een afspraak voor een gezichtsbehandeling met huidanalyse.

 

gevoelige huid

Hoe herken je een gevoelige huid?

  • Uw huid is dun
  • Uw huid is kwetsbaar
  •  Een gevoelige huid is een hele kwetsbare huid.
  • De gevoelige huid kan een brandend, trekkend, jeukend of prikkend gevoel geven.
  • De huid kan ook rood zijn of schilferige plekjes hebben.
  • Een gevoelige huid geeft snel reactie op vrij normale prikkels zoals weersinvloeden.
  • De gevoelige huid reageert ook op parfum, alcohol en kleurstoffen.
  • Voedingsmiddelen kunnen een negatief effect hebben op de gevoelige huid.

Maar voordat u er eens achter bent waarom uw huid zo gevoelig reageert, kan soms een heel lang traject zijn. Om het iets makkelijker te maken kunt u een dagboek bijhouden waarin u schrijft wat u op dat moment heeft gedaan en wat dat voor prikkel gaf aan uw huid.

Gevoelige huid verzorgen

Gebruik producten die speciaal met zorg zijn ontwikkelt voor de gevoelige huid.

Heel belangrijk gebruik geen verzorgingsproducten met parfum, kleur stoffen of alcohol. De verzorgingsproducten moeten ook zeepvrij zijn. Gebruik natuurlijke huidverzorgende oliën die uw huid beschermen tegen invloeden van buitenaf.