Gecombineerde huid

Hebt u een gecombineerde huid?

Als u graag wilt weten of u een gecombineerde huid hebt lees dan deze blog.

Ik als schoonheidsspecialiste hoor vaak mensen zeggen ik heb dit huidtype terwijl ze werkelijk een heel ander huidtype hebben. Hun huid krijgt zo niet de juiste verzorging die het nodig heeft. De verkeerde verzorging kan zelfs de huid verzwakken in plaats van versterken en verzorgen.

Daarom is het juist zo belangrijk dat u weet wat voor huidtype u hebt. de informatie die ik geef is een standaard informatie. wilt u graag een persoonlijk huidadvies maak dan een afspraak voor een gezichtsbehandeling.

 

Hoe herken je een gecombineerde huid

  • Uw huid kan gedeeltelijk droog aanvoelen en op andere delen vet zijn
  • Uw huid heeft gedeeltelijk een vette glans
  • De poriën zijn gedeeltelijk vergroot en op andere delen niet zichtbaar

Gecombineerde huid heeft 2 verschillende huidtype’s. Voorhoofd, neus en kin hebben grotere poriën en de huid is vet. De huid is daar vet omdat er teveel talg wordt geproduceerd en dat zorgt ervoor dat de huid er glanzend uitziet. Op de wangen is de huid juist droog. Daar voelt de huid juist gespannen aan en de poriën zijn daar niet zichtbaar.

 

Gecombineerde huid verzorgen

Gebruik verzorgingsproducten die speciaal voor de gecombineerde huid zijn ontwikkelt. De verzorgingsproducten zijn zo samen gesteld dat het ene ingrediënt het vette gedeelte in balans brengt en het andere ingrediënt zorgt ervoor dat het droge gedeelte juist wordt gehydrateerd.

Of u maakt de keuze om de 2 verschillende huidtype apart te verzorgen. Verzorging voor de vette huid en verzorging voor de droge huid.

Gecombineerde huid en weersinvloeden

Een gecombineerde huid kan met bepaalde weersinvloeden last hebben van gedeeltelijke vochtarme delen. Kou, zon of veel water speelt hierin een grote rol. U kunt de gecombineerde huid extra verzorgen met een serum om uw huid zo extra te beschermen en te verzorgen.