Droge huid en Vochtarme huid

Hebt u een droge of vochtarme huid?

Ik als schoonheidsspecialiste ben er achter dat mensen zelf vaak denken dat ze een ander soort huidtype hebben dan dat ze werkelijk hebben. Zo krijgt hun huid niet de juiste verzorging die het nodig heeft.

Ik geef in deze blog informatie over de droge huid en vochtarme huid . De informatie die ik geef is een algemene informatie dit is niet standaard bij ieder huid hetzelfde. Wilt u graag een persoonlijk huidadvies maak dan een afspraak voor een gezichtsbehandeling

Ik schrijf bewust over deze 2 huidtype. Mensen denken vaak dat hun huid droog is maar dan juist vochtarm is. Ik hoop u met deze Blog duidelijkheid te kunnen geven.

 

Droge huid 

Hoe herken je een droge huid

 • Uw huid voelt volledig droog en schilferig aan
 • Uw huid heeft een doffe glans
 • De poriën zijn niet zichtbaar
 • Voelt gespannen en ruw aan.
 • Is vaak schilferig.
 • Kan heel gevoelig zijn.
 • Fijne lijntjes zichtbaar, droogte rimpeltjes
 • Laat een soort kleine barstjes zien in de huid, craquelé.
 • Last van gerstekorrels herkent u aan witte bolletjes in de huid.
 • Last van rode vlekken.
 • Na contact met water een trekkerig gevoel geeft.

Een droge huid is niet in staat om vocht vast te houden. De droge huid heeft een tekort aan huideigen lipiden ( huideigen olie) dat wil zeggen dat de huid het vocht niet vast kan houden in de huid. De lipiden liggen in de bovenste huidlaag aan elkaar je kunt dit zien als een soort muurtje. Maar dat muurtje is niet meer volledig in takt bij een droge huid. En zo komt het dat de droge huid deze eigenschappen heeft.

Droge huid verzorgen

Gebruik bij een droge huid producten die speciaal zijn ontwikkelt voor de droge huid. Deze speciale producten hebben de juiste samenstelling om juist dit huidtype goed te kunnen verzorgen. Het is heel belangrijk dat de verzorgingsproducten werkstoffen bevatten om de huideigen lipiden weer te stimuleren om zo het muurtje weer beetje bij beetje op te bouwen. Dit zal dan het resultaat geven dat de droge huid weer aangenaam aan voelt. Om uw huid in optimale conditie te houden verzorgt u uw huid dagelijks met natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Droge huid en weersinvloeden

Bij een droge huid is het heel belangrijk om de huid bij de verschillende seizoenen nog eens extra te verzorgen. Denk dan aan de winter die de huid nog meer zal uitdrogen. Maar vergeet in de zomer de airco niet dit is een nachtmerrie voor een droge huid.

Dus verzorg de droge huid extra met een serum of synergie.

Neem vaker een gezichtsmasker.

Breng eventueel de verzorgende olie meerder malen per dag aan in plaats van de gebruikelijke 2 keer.

 

Vochtarme huid

Hoe herken je een vochtarme huid

 •  Uw huid voelt geheel of plaatselijk trekkerig aan

Een vochtarme huid voelt trekkerig aan de huid is minder soepel. De huid verliest zijn beschermende werking omdat de huid het vocht niet goed vast kan houden. Dit kunt u zien aan de fijne rimpeltjes en droogte lijntjes. Een vochtarme huid bevat wel voldoende vet dat is het grote verschil met een droge huid. En daarom voor de mensen vaak verwarrend. Er wordt vaak gedacht en gezegd ik heb een droge huid maar dan is de huid meestal vochtarm en niet droog.

Vochtarme huid verzorgen

Heel belangrijk bij een vochtarme huid is dat de huid weer in balans wordt gebracht. U gebruikt natuurlijke huidverzorgingsproducten die gericht zijn op hydratatie. Zodat uw huid het vocht in de huid weer beter vast kan houden.